جو دو سر

جو دو سر چیست

جو دو سر چیست

جو دو سر ، نوعی غله‌ای کامل است. بلغور جو که سالم‌ترین و کامل‌ترین شکل جو است، به زمان زیادی برای طبخ نیاز دارد.

به همین دلیل بیشتر افراد، جو دوسر نیمه‌ کوبیده (پَرک)، آردشده یا خُردشده را ترجیح می‌دهند. جوی فوری یا همان پرک، نوعی است که بیشترین فرآوری روی آن انجام شده که به کوتاه‌ترین زمان برای پخته شدن نیاز دارد اما بافت آن حریره‌ مانند می‌شود.

 

جو دو سر

 

جودوسریکی از سالم‌ترین غلات روی کره‌ی زمین است؛ غله‌ی سبوسداری که گلوتن ندارد و منبع بزرگی از ویتامین‌ها و مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شود. مطالعات نشان داده که جودوسر، فواید زیادی برای سلامتی دارد که شامل کاهش وزن، کاهش قند خون و کاهش احتمال بیماری‌های قلبی می‌شود.

 

 

جو دو سررا چگونه در رژیم غذایی‌مان به‌کار ببریم

 

ازجو دو سرمی توان  به شیوه‌های مختلف می‌توانید در غذای‌تان بهره‌مند شوید. متداول‌ترین شیوه‌ی استفاده از جو دوسر خیلی ساده است که به صورت حریره‌ی جو دوسر استفاده می شود

نصف فنجان جو دوسر پرک شده؛

یک فنجان (۲۵۰ میلی‌لیتر) آب یا شیر؛

کمی نمک

این مواد را در یک قابلمه‌ ترکیب کنید و بگذارید به جوش بیاید. حرارت را کم کنید تا (آب یا شیر) بجوشد و جو پخته شود، گاهی مواد ترکیب‌شده را هم بزنید تا نرم و یکنواخت شود.

 

برای خوشمزه‌تر کردن حریره‌ی جو دوسر و حتی مغذی‌تر کردن آن می‌توانید دارچین، انواع میوه، مغزها، دانه‌ها یا ماست یونانی به آن بیفزایید. جو دوسر معمولا در محصولات پخته‌شده، غلات صبحانه، گرانولا و نان هم وجود دارد.

 

 

خواص جو دو سر برای پوست و مو

 

پاک سازی پوست صورت

جودوسر حاوی مقادیر بالای ساپونین است که به عنوان یک پاک کننده طبیعی عمل کرده و به پاک سازی پوست صورت کمک می کند.

مرطوب کننده طبیعی پوست

مقادیر بالای پروتئین ها و چربی های مفید موجود در جو دوسر به آبرسانی و رطوبت رسانی پوست کمک کرده و باعث مرطوب شدن پوست می شود.

ضد آفتاب طبیعی پوست

بلغور جو دوسر دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست که پوست را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و خطر ابتلا به آفتاب سوختگی را کاهش می دهد.

 

جودوسر دارای خواص ضد التهابی قوی بوده و به درمان سریع قرمزی، خارش و سوزش پوست ناشی از آفتاب سوختگی کمک می کند.

 

 

عوارض و مضرات جو دوسر

زیاده روی در مصرف جو دو سر، جو پرک و بلغور جو دوسر به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد، باعث نفخ شکم و احتباس گاز در روده ها خواهد شد.

 

 

جو دو سر

 

 

متخصصان توصیه می کنند، افرادی که در بلع مشکل دارند از مصرف جو دوسر اجتناب کنند؛ جو دوسر و محصولات آن اگر به خوبی جویده نشوند، ممکن است باعث انسداد روده شوند.

 

 

جو دوسر چگونه استفاده می شود؟

شما می توانید ازآرد جو دوسر برای تهیه انواع نان، کیک، کلوچه، شیرینی، پنکیک و بیسکویت استفاده کنید.

 

جو پرک و بلغور جود دوسر را به صورت خام و پخته شده برای تهیه صبحانه با شیر و ماست، انواع سوپ و آش، حلیم، انواع سالاد میوه و سبزیجات و انواع غذا استفاده می کنند.

 

جو دوسر را برای تهیه چای و دمنوش هم استفاده می کنند که خواص آرام بخش و ضد درد طبیعی دارد و به دلیل خواص ضد التهابی به درمان درد ناشی از آتروز و روماتیسم کمک

موارد مصرف جودوسر

از نظر طب سنتی گرم و خشک محسوب می شود و مصلح آن کتیرا است. البته از نظر طب قدیم ایران این گیاه معتدل است. یعنی نه سرد و نه گرم است. این گیاه تقویت کننده، ملین، مسکن، التیام دهنده زخم ها، مقوی اعصاب، محرک و ضد عفونی کننده، مقوی برای قلب و خون، کاهنده کلسترول خون، ضد سرطان و کاهش دهنده فعالیت غده تیروئید است.

 

جو دو سر

همچنین از این گیاه در عفونت مجاری تنفسی، حساسیت و آلرژی، کمبود ویتامین C و اسهال استفاده می شود. گیاه جو دوسر در درمان روماتیسم نیز مفید است. جوشانده این گیاه در درمان بیماری های پوستی و اخلاط خونی مفید است. استفاده روزانه از این گیاه در لاغر شدن مؤثر است

 

 

موارد منع مصرف جو دوسر

منع مصرف در حقیقت شرایط خاصی است که در آن نباید در یک درمان، دارو یا مکمل دارویی مصرف شود زیرا ممکن است به فرد آسیب برساند. موارد منع مصرف در مورد مصرف محصولات جو دوسر عبارتند از:

-افرادی که به بیماری سلیاک یا سایر اختلالات دستگاه گوارش مبتلا هستند.

-کسانی که انسداد روده دارند (این شامل مری، معده و روده است)

-مبتلایان به اختلالات گوارشی که روند هضم را کند می کند (این می تواند به انسداد روده منجر شود).

-كودكان با بیماری به نام درماتیت آتوپیك ممكن است در معرض خطر آلرژی جو دوسر باشند.

 

تفاوت جو دوسر و جو پرک

 

تفاوت جو دو سر و جو پرک در این است که جو پرک یکی از انواع فرآورده های انواع جو است که

با پرک شدن تحت فشار بخار در یک خط تولید پیشرفته ارزش غذایی آن بیشتر شده و مصرف آن در رژیم غذایی را آسان می کند

 

جو پرک غلات سرشار از مواد مغذی هستند اما اینکه به چه روش هایی می توان از آنها استفاده کرد حائز اهمیت است .

 

 

 

جو از غلاتی است که ارزش غذایی بالا دارد اما برای استفاده از آن بهتر است زمان پخت آن بررسی شود.

از آنجاییکه جو پرک دو سر یکبار بخارپز شده است اگر از نوع درشت باشد زمان پخت آن حدود ۱۵ تا ۲۰دقیقه است و اگر از نوع خرد شده باشد به ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد .از انجاییکه جو پرک قبلا بخارپز شده امکان استفاده از آن بصورت خام وجود دارد.

 

مزایای استفاده از جو دوسر و جو پرک در رژیم غذایی

 

بهبود سیستم گوارش بدن و معده

 

درمان یبوست

 

بیماری های مختلف پوستی

 

مناسب برای کاهش وزن

 

کمک به زیبایی و درخشندگی پوست

 

قابل استفاده برای افرادی که از کبد چرب رنج می برند.

 

برای مبتلایان به فشارخون یک گزینه مناسب به شمار می رود.

 

افرادی که با قند خون و دیابت درگیرند می توانند از جو پرک استفاده کنند.

 

جو دوسر برای ورزشکاران و بدنسازی بهترین پیشنهاد محسوب می گردد.

 

جودوسر در درمان اگزما و خارش پوست می توان به شکلی مؤثر عمل کند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *