روغن ارگان

روغن نارگیل

روغن نارگیل

روغن نارگیل یکی از انواع روغن‌هایی است که به خاطر خواصی که برای سلامتی دارد، بسیار پرطرفدار است . روغن نارگیل دارای خواص متعددی برای سلامتی است؛ مثلا سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و عملکرد مغز در بیماران مبتلا به آلزایمر را بهبود می‌بخشد.

 

روغن ارگان

 

علاوه بر این، تحقیقات مختلفی در مورد این روغن و تاثیر آن روی سلامت پوست هم صورت گرفته است. همچنین تحقیقات  نشان می‌دهد این  روغن برای سلامت و شادابی و زیبایی پوست بسیار موثر است. افرادی که دوره آموزش پاکسازی پوست صورت را می گذرانند حتما با انواع ماسک حاوی این روغن آشنا خواهند شد.

 

بهترین نوع روغن نارگیل کدام است؟

 

 

روغن نارگیل را به دو طریق می‌توان تهیه کرد؛ یکی از طریق فرایند خشک و دیگری فرایند مرطوب.

 

فرایند خشک به این معنا است که ابتدا گوشت نارگیل را خشک می‌کنند سپس آن را تحت فشار قرار می‌دهند تا روغن آن استخراج شود. سپس روغن را بلیچ و بدون بو می‌کنند. نتیجه این فرایند، تولید روغن  تصفیه شده است که بوی خنثی‌تری دارد و دارای نقطه دود بالاتری است.

 

در فرایند روغن‌گیری مرطوب، این روغن از نارگیل‌های خام و تازه تهیه می‌شود تا روغن  اصل به دست بیاید. در این روش عطر روغن حفظ می‌شود و البته نقطه دود پایین‌تری دارد. روغن تصفیه شده برای آشپزی در دماهای بالا مناسب‌تر است ولی برای مصارف مرتبط با پوست بهتر است که از روغن اصل استفاده کنید. بیشتر تحقیقات صورت گرفته روی روغن‌های  اصل انجام شده است.

 

اثرات روغن نارگیل بر روی پوست

روغن نارگیل یکی از پر کاربرد­‌ترین ترکیبات آرایشی و بهداشتی است که به ‌صورت خالص، یا بخشی از ترکیبات تشکیل دهنده محصولات گوناگون، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده به دلیل داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی، ترمیم کننده و پاک کننده پوست است. ضمن آنکه یک مرطوب کننده قوی بوده و افرادی که پوست خشکی دارند می‌توانند با خاطری آسوده از کرم‌ها و شوینده‌های حاوی آن استفاده کنند.

 

روغن نارگیل

در پوست‌های چرب یا مستعد آکنه و نیز پوست‌های مختلط پوست‌هایی اغلب خشک در ناحیه گونه‌ها و همزمان چرب در قسمت پیشانی، بینی و چانه بهتر است از این روغن به عنوان پاک کننده استفاده نشود. با وجود اینکه که روغن نارگیل خاصیت ضد میکروبی دارد ، منافذ پوست را مسدود می‌کند و باعث به وجود آمدن جوش‌های سر سیاه و سر سفید در این نوع پوست‌ها می‌شود.

 

ویژگی استفاده از روغن نارگیل اصل

گفتنی در مورد روغن بسیار است، در زیر با دیگر ویژگی‌ها و خواص آن آشنا می‌شوید.

 

-این روغن به کنترل قند خون کمک می‌کند و استفاده‌ مؤثر از گلوکز خون را بهبود می‌بخشد؛ پس می‌تواند در بهبود دیابت نقش ایفا کند.

-بسیار آرام‌بخش است و به همین دلیل به رفع اضطراب کمک می‌کند. مالیدن آن به سر به همراه مالش ملایم، خستگی ذهنی را از بین می‌برد.

-به بدن در جذب کلسیم کمک می‌‌کند،و منجر به تقویت دندان‌ها می‌شود و از پوسیدگی آن‌‌ها جلوگیری می‌‌کند.

-اگر دندان‌های سفید می‌خواهید می‌توانید از این روغن کمک بگیرید.

-می‌تواند معضل خشکی لب را برطرف کند، برای درمان ترک پاشنه پا هم می‌توان از این روغن استفاده کرد.

-خواص ضد باکتری طبیعی روغن به دور نگه‌داشتن بوی بد از بدن کمک می‌کند..

-برای درخشان کردن استخوان‌های گونه و مژه و پلک چشم‌هایتان می توانید از این روغن استفاده کنید. این ماده به شما درخشندگی طبیعی می‌بخشد.

روغن نارگیل

روش نگهداری روغن نارگیل

خوب است بدانید این روغن  در دمای اتاق به صورت جامد است و فقط زمانی آب می‌شود که دما زیاد شود. پس اگر بعد از خرید با روغن جامد روبه‌رو شدید نگران نباشید. برای مصرف روغن به صورت موضعی آن را زیر نور خورشید یا کمی گرما قرار دهید و برای ماساژ استفاده کنید.

 

 

روغن نارگیل اصل

 

روغن اصل از گوشت و مایع میوه نارگیل به دست می آید. این روغن بسیار خوشبو و دارای خواص فوق العاده می باشد.

روغن  اصل در دمای اتاق به صورت نیمه جامد و یا مایع است. رنگ این روغن شفاف و سفید است. بوی این روغن بسیار لذت بخش و آرامش دهنده است و کاملا مشابه بوی میوه نارگیل است. روغن  اصل پس از مالش بر روی سطح پوست به سرعت جذب می شود.

طریقه مصرف روغن نارگیل

 

طریقه مصرف این روغن برای تاثیر بیشتر بسیار مهم است .در این قسمت به بیان تعدادی از روش های مصرف این روغن اشاره می کنیم.

 

 

استفاده از روغن نارگیل برای ماساژ صورت

-برای ماساژ صورت بهتراست که قبل از مصرف ، مقداری از این روغن را گرم کنید.

-سپس چند قطره بر روی دستان خود بریزید. دستان خود را به هم مالش دهید .

-سپس به صورت حرکت دورانی و به سمت بالا ، صورت خود را با کف دستان خود ماساژ دهید.

 

این عمل باعث رفع افتادگی پوست و درمان چین و چروک پوستی می شود.

استفاده از روغن نارگیل برای موها

 

-برای تقویت و رشد مو می توانید از ماسک این روغن  استفاده کنید. شیوه استفاده از این روغن بدین صورت است که مقداری از روغن نارگیل را گرم کنید.

شب قبل از خواب بر روی موهای خود بمالید. سپس کلاهی همانند کلاه شنا بر روی موهای خود قرار دهید.

سپس پس از بیدار شدن از خواب موهای خود را با شامپو پاک کننده به طور کامل بشویید.پس از 3 هفته شاهد تغییرات شگرف در زیبایی موهای خود خواهید بود.

 

استفاده از روغن برای ماساژ بدن

 

این روغن برای پوست بدن فوق العاده استثنایی است. این روغن علاوه بر حفظ رطوبت پوست خواص ضد باکتریایی دارد.

بنابراین برای پوست بدن میتواند بسیار مفید و کارآمد باشد. بهترین زمان استفاده از لین روغن پپس از استحمام است. زیرا پوست بدن شما رطوبت خود را همچنان دارد.بنابراین به صورت بهتر و کامل تر می تواند خواص روغن نارگیل اصل را دریافت نماید.

 

خواص روغن نارگیل برای مو

 

تقویت و افزایش رشد مو :مقادیر بالای اسید های چرب موجود در این روغن  به تقویت فولیکو های مو کمک کرده و باعث افزایش رشد آن ها می شود؛ ماساژ روغن نارگیل بر روی پوست سر باعث افزایش گردش خون شده و با انتقال مواد مغذی به فولیکول ها باعث تقویت و فزایش رشد مو می شود.

 

 

کاربرد روغن نارگیل

 

درمان لکه‌های پوستی

خواص ضد باکتریایی طبیعی روغن نارگیل باعث می‌شود که این روغن درمانی ایده آل برای آکنه و مشکلات پوستی باشد. افرادی که از پوست چرب رنج می‌برند اغلب به مشکل تمیز کردن پوست صورت خود دچار هستند و از کرم‌هایی برای خشک کردن پوست استفاده می‌کنند.

 

این باعث می‌شود که دریچه‌های پوستتان روغن بیشتری تولید کند تا خشکی پوست جبران شود. شب‌ها قبل از رفتن به رختخواب کمی روغن نارگیل به پوست صورتتان بمالید یا مستقیماً آن را روی جوش‌ها و لک هایتان بزنید تا به تدریج درمان شوند.

 

 پیشگیری از نشانه‌های کشیدگی پوست

نشانه‌های کشیدگی پوست فقط در دوره بارداری ظاهر نمی‌شوند. گاهی کم کردن وزن زیاد یا اضافه وزن شدید، بدنسازی، بالغ شدن و درمان‌های هورمونی هم ممکن است منجر به ظهور نشانه‌های ازکشیدگی پوست شود. مرطوب نگه داشتن پوست به پیشگیری از این نشانه‌ها کمک می‌کند و ظاهر پوست شما را بهتر خواهد کرد.بر روی قسمت‌های مربوطه روغن نارگیل بمالید و به آرامی ماساژ دهید تا کاملاً این روغن جذب پوست شما شود.

 

پاک کننده آرایش

پوست نازک دور چشم‌ها یکی از اولین بخش‌های بدن است که نشانه‌های پیری را در آن هویدا می‌ کند. اغلب خانم‌ها بخاطر استفاده از مواد شیمیایی آرایشی، کرم‌های دور چشم و لوسیون‌های مرطوب کننده این روند را تسریع می‌کنند. پس سعی کنید با کمی پنبه آغشته به روغن نارگیل آرایش چشم خود را پاک کنید و ریمل ضدآب را نیز می‌توانید با آن پاک نمایید و بدین ترتیب مژه‌ها و دور چشم شما در روند پیری کمتر آسیب خواهد دید.

 

روش های استفاده از روغن نارگیل در آشپزخانه

-روغن نارگیل در دمای اتاق بیشتر به حالت جامد است.

-برای پخت و پز می توانید از آن به جای کره یا روغن زیتون استفاده کنید.

-این روغن نقطه ی دود خوبی دارد، اما نباید در دمای بیش از 180 درجه استفاده شود.

-طعم ملایم این روغن برای تهیه ی مرغ و ماهی هایی مانند ماهی آزاد مناسب است.

-در شیرینی پزی نیز می توانید روغن نارگیل را با شیوه ی حرارت غیرمستقیم آب کرده و استفاده کنید.

-این روغن برای تهیه ی کیک و مافین و غیره مناسب است.

 

مضرات روغن نارگیل

روغن نارگیل کلسترول بسیار بالایی دارد و نمی‌تواند جایگزین روغن‌های گیاهی دیگر مانند روغن زیتون یا روغن سویا شود. محتوای چربی اشباع در این روغن بیش از روغن‌های گیاهی دیگر است و باعث افزایش کلسترول بد شده و به سلامتی آسیب می‌زند؛ بنابراین، از مصرف بیش از اندازه‌ی آن پرهیز نمایید.

ایجاد آلرژی و حساسیت مانند افزایش ضربان قلب نامنظم، سرگیجه، ورم صورت، اگزما، تهوع و استفراغ می‌تواند از عوارض استفاده از این روغن برای برخی افراد باشد. در صورت مشاهده‌ی هر نوع علامت غیرطبیعی در بدن، سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *